Lenteakker, Spijkenisse

De transformatie
De gevels zijn gedeeltelijk voorzien van een andere kleur, de gemetselde borstwering van de galerij voor de woningen is vervangen door glas. De arcade heeft een zogenaamd stroeve lichtgekleurde triflex vloer gekregen en is voorzien van een wit plafond met ingebouwde led- verlichting. De gemetselde puien zijn deels open gezaagd waardoor de arcade een stuk lichter en veiliger is geworden. Ook de entrees naar de woningen van De Leeuw van Putten waren onderdeel van het renovatieplan.

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) heeft na de verbouwing een eigen entree gekregen naast die van het wijkcentrum. Door de verhuizing van het CJG is er in de vrijkomende ruimte een seniorenwinkel gevestigd binnen Careyn.
Met deze nieuwe voorziening ontstaat voor de Akkers een 'winkelstrip' waarin naast het wijkcentrum alle voorzieningen op gebied van de gezondheidszorg zijn gehuisvest.
Dit project is een van de eerste uit het wijkontwikkelingsplan die zichtbaar is in de wijk.
 
transVORM heeft de transformatie op vakkundige wijze gerealiseerd.