Utrecht, Daalse Kwint

Kantoren revitaliseren

De Daalse Kwint in Utrecht is een kleinschalige kantorenwijk aan een van de drukste wegen van de stad, die begin jaren negentig is gebouwd. Veel inwoners vinden de gevels van de kantoorgebouwen allesbehalve prettig om te zien. In opdracht van Deka Immobilien Investment GmbH heeft transVORMde gebouwen in vier fasen gerevitaliseerdr. Ze hebben een nieuwe, transparante uitstraling gekregen en sloop of vervanging was niet meer nodig.

Met deze oplevering heeft transVORM een belangrijke stap gezet op het gebied van de integratie van kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid op de bouwplaats. Zo werden alle bouwkundige elementen getoetst volgens de eisen van BREEAM-NL Nieuwbouw. De doelstelling van de opdrachtgever: het bereiken van de BREEAM-NL-kwalificatie very good.

Mooier en beter
Het revitalisatieproject betrof in totaal circa 22.000 m2 aan kantoren in het stationsgebied. Zo zijn nieuwe entrees geformeerd door complete vloervelden te verwijderen,is een aluminium luifel gemaakt van ongeveer 200 meter langs de dakrand,zijn nieuwe aluminium kozijnen geplaatst , zijn de bestaande vliesgevels aangepast, hebben we natuursteen aagebracht in de gevel op de begane grond en eerste verdieping, zijn de overige gevels gereinigd, is e het voegwerk vervangen, is de oude dakbedekking verwijderd en nieuwe aangelgd, inclusief groendaken.

Woonwensen tellen
Verder zorgden we in de Daalse Kwint voor een nieuwe inrichting. We hebben het complete afbouwpakket verwijderd en hebben we nieuwe onderdelen aangebracht zoals installaties, plafonds, binnenwanden, sanitaire groepen en natuurstenen vloer- en wandtegels. Daarnaast hebben we gehoor gegeven aan de wensen van de toekomstige gebruikers als het gaat om binnenwanden, keukens en vloerafwerking.

Prettige openbare ruimte
Al deze inspanningen hebben ertoe geleid dat het gebouw beter in zijn omgeving past en het Daalse Plein een stuk levendiger is geworden.


Architect
OPL Architecten
Opdrachtgever

Deka Immobilien Investment GmbH
Realisatie
transVORM